maandag 18 juni 2012

120610222327_3024   20-12-2012 in de Vest


Romeo&Julia



Scapino Ballet Rotterdam danst ‘Romeo & Julia', de sprankelende remake van de grote dansproductie die Ed Wubbe maakte voor het 50 jarig jubileum van Scapino in 1995 en het grootste publiekssucces uit de historie van het gezelschap. Deze spectaculaire voorstelling wordt muzikaal voortgestuwd door een ensemble van internationale topmusici.
Shakespeares beroemde liefdestragedie is één van de hoogtepunten in de westerse cultuurgeschiedenis. Eeuwenlang verschenen talloze varianten op het verhaal met Shakespeares briljante plot als leidraad. Wubbe heeft het verhaal teruggebracht tot twaalf scènes, die de essentie van de tragedie weergeven.
Met zijn eigen energieke dansstijl en de muziek uit diverse culturele windstreken laat Wubbe zowel het universele en tijdloze als het eigentijdse karakter van het klassieke thema zien. In deze remake gebruikt hij ook nieuwe invloeden uit de urban- en hip hop cultuur.  Wubbes dynamische uitwerking van grote thema's als liefde, vrijheid, leven en dood, in het imponerende en zeer verrassende decor, stond aan de basis van het enorme succes. ‘Romeo & Julia' is een voorstelling die mede dankzij de grootse prestaties van de dansers blijft inspireren en ontroeren.
Met live muziek gecomponeerd op basis van liefdes composities uit verschillende culturen door Aly N'Diaye Rose - djembé/bougarabou; Sandip Bhattacharya - tabla/rap; Mola Sylla - zang en percussie; Ceumar Coelho - zang, gitaar; Sebastiaan van Delft - piano; Ville Hiltula - bandoneon
Concept, decor en choreografie: Ed Wubbe
Live muziek door een internationaal ensemble van topmusici

Speelperiode: september 2012 - januari  2013

Geen opmerkingen:

Een reactie posten